ΡΙΧΑΡΔΟΣ, ΧΡΥΣΟΣ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ … ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΕΦΙΑΛΤΗ

 

«Άκουσέ με» … μου είπε με κάπως χαμηλωμένη αλλά καθαρή φωνή.  «Όλα άρχισαν σαν αποτέλεσμα πολύμορφων και πολυδιάστατων ακραίων προδοσιών της χώρας σου. Οι κυβερνώντες σας εκτελώντας με απόλυτη σύμπνοια και με θρησκευτική ευλάβεια ένα σχέδιο, και έχοντας προετοιμάσει άριστα τόσο τα οικονομικά στοιχεία όσο και εσάς, «κατέφυγαν» σε έναν «οικονομικό οργανισμό» για μια υποτιθέμενη διάσωση … σε μία επίσημη διεθνή μαφία με την ονομασία ΔΝΤ, οι πρακτικές της οποίας ήταν γνωστές σε όλους.

Όπου την καλούν … ή μάλλον σωστότερα όπου φροντίζει να την καλούν, ανταποκρίνεται με ταχύτατα αντανακλαστικά, στέλνοντας άμεσα την εμπροσθοφυλακή της με εξειδικευμένα τμήματα αναγνώρισης και κρούσης, θέτοντας σε εφαρμογή ένα τυποποιημένο και πολυδοκιμασμένο σχέδιο δράσης.

Σύμφωνα με αυτό, αρχικά εγκαθίστανται ειδικές ομάδες οικονομικών δολοφόνων σε νευραλγικά σημεία της χώρας – στόχου, στην συνέχεια αναλαμβάνονται η διοίκηση του κρατικού και τραπεζικού μηχανισμού και παράλληλα η χώρα – στόχος οδηγείται στην υπογραφή μνημονίων, μέσω των οποίων χάνει ολοκληρωτικά την ανεξαρτησία της. Τέλος, χωρίς πια να αντιμετωπίζει καμία αντίσταση αφού η χώρα – θύμα έχει χάσει επίσημα κάθε κυριαρχικό δικαίωμα, επιδίδεται σε έναν γενικευμένο βιασμό … σε μία ληστρική πολυδιάστατη αφαίμαξη κάθε είδους πλούτου, και βέβαια στην εκποίηση (σε εξευτελιστικές τιμές) των πολύτιμων κρατικών υποδομών, αλλά και κάθε είδους δημόσιας περιουσίας»

«Αλλά ξέρεις …» συνέχισε, «η χώρα σου ήταν η μόνη μέχρι σήμερα που δεν δέχτηκε την συνηθισμένη επίθεση του ΔΝΤ, γιατί ουσιαστικά ήταν η πρώτη φορά που δεν εισέβαλε μόνο του.  Δεχτήκατε διπλή επίθεση … αντιμετωπίσατε δύο εισβολείς «επόπτες». Το ΔΝΤ και την Γερμανία»   Έκανε μία στάση σαν να σκεφτόταν και είπε … «Βέβαια στην πραγματικότητα, η Γερμανία ήθελε να εισβάλλει, αλλά μη θέλοντας να είναι τόσο απροκάλυπτη, φρόντισε να έχει την «κάλυψη» του ΔΝΤ

Ένα χρόνο περίπου μετά την έναρξη της κατοχής σας, τα πρώτα μέτρα είχαν φέρει και τα πρώτα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έτσι ήταν η ώρα για μία ακόμα δράση … Δύο εταιρίες, η μια του ΔΝΤ που προϋπήρχε, και η άλλη του Γερμανού Σόιμπλε η οποία συγκροτήθηκε ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας, εγκαταστάθηκαν σε δύο μεγάλα ξενοδοχεία των Αθηνών, πιάνοντας από έναν όροφο στο Hilton η μία και στο Caravel η άλλη, με αποκλειστικό σκοπό να μαζέψουν τον ατομικό χρυσό των πολιτών.

Η αρχή της δράσης των δύο «ανταλλακτηρίων χρυσού» σηματοδοτήθηκε από διαφημίσεις που κατέκλεισαν τα ΜΜΕ, όπου διαλαλούσαν την αγορά χρυσού σε τιμές Ελβετίας κλπ κλπ και όπως ήταν αναμενόμενο, άρχισαν να μαζεύουν αρκετό «υλικό» από τους Έλληνες …

Έτσι, αφού δούλεψαν για ένα διάστημα 1,5 – 2 ετών ώστε να δικτυωθούν και να γνωρίσουν καλά την «αγορά» και όχι μόνο, δεν είχαν πια λόγο παραμονής. Έπρεπε τώρα - στο πλαίσιο της γνωστής πρακτικής τους -  να βρουν κάποιον «κατάλληλο ντόπιο», που χωρίς ηθικό ενδοιασμό θα συνέχιζε την δουλειά τους , όσο αυτοί θα βρίσκονταν στην ασφάλεια της πατρίδας και σε αναμονή νέας αποστολής σε κάποια άλλη χώρα. Και ο «κατάλληλος» βρέθηκε! Σύντομα δεκάδες ενεχυροδανειστήρια με την επωνυμία «Ριχάρδος» ξεφύτρωσαν σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο ίδιος έγινε γνωστός και στον τελευταίο Έλληνα με ένα μπαράζ τηλεοπτικών διαφημίσεων …»

 

 

«Ο «αντικαταστάτης» μετά την αποχώρηση των δύο εταιριών, συνέχισε να μαζεύει τον χρυσό απ΄ τα «σεντούκια» των Ελλήνων που φτωχοποιούνταν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, είτε μέσω των δεκάδων ενεχυροδανειστηρίων, είτε σαν κλεπταποδόχος συνεργαζόμενος με Ρομά, αλλοδαπούς και ποινικούς που του παρέδιδαν την ληστρική λεία τους. Στην συνέχεια και στον συντομότερο δυνατόν χρόνο, ο χρυσός έλιωνε σε χυτήρια και έφευγε προς τους γνωστούς αποδέκτες.

Ο προοριζόμενος για την εταιρία του ΔΝΤ έφευγε για  τον Καναδά, ενώ ο προοριζόμενος για την εταιρία του Σόιμπλε έφευγε για την Τουρκία».

Τον διέκοψα για να τον ρωτήσω πως έβγαινε τέτοια ποσότητα χρυσού από την χώρα. Με ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο μου είπε … «Τις διασυνοριακές διαδικασίες αναλάμβαναν ομάδες  ξένων μυστικών Υπηρεσιών», λέγοντάς μου μάλιστα, ότι συγκεκριμένα στην μεταφορά προς την Τουρκία, ο χρυσός παραδιδόταν στα σύνορα από πράκτορες της Γερμανικής Υπηρεσίας σε αντίστοιχους της ΜΙΤ» ….  Δείχνοντας μία απροσδιόριστη βιασύνη συμπλήρωσε … «Το έργο όμως τελείωσε. Τόσο ο «αντικαταστάτης» όσο και δεκάδες άλλοι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν. Και θυμήσου - συνέχισε - αυτό που έχει σημασία είναι ότι το κατοχικό αυτό δίκτυο εξαρθρώθηκε οριστικά και όχι το αν τελικά θα τιμωρηθούν και με ποια ποινή οι συλληφθεντες, γιατί μην ξεχνάς ότι όλοι ήξεραν τι συνέβαινε και πως ο «αντικαταστάτης» ήταν απλά ένας αχυράνθρωπος»

Νιώθοντας ότι ο χρόνος πίεζε, ήθελα να τον ρωτήσω κάτι ακόμα … «Πέρα από τις εταιρίες και το υποτιθέμενο κέρδος, γιατί μαζεύουν τον χρυσό;»

Τα χείλη του σχημάτισαν ένα απροσδιόριστο χαμόγελο και μετά από σιγή λίγων δευτερολέπτων είπε σαν να διάβαζε την σκέψη μου … «Ναι … μάλλον γι΄ αυτό ακριβώς που σκέφτεσαι … Υποψιαζόμαστε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται »

Ξύπνησα … είχε ξημερώσει. Μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω ότι κοιμόμουν. Ανακάθισα στο κρεβάτι και προσπάθησα να συνειδητοποιήσω τι ήταν όλο αυτό που είχα δει … Μετά από λίγο το όνειρο είχε αρχίσει κιόλας να ξεθωριάζει και ήδη δεν μπορούσα να θυμηθώ με ποιόν μιλούσα … Σκέφτηκα ότι θα είχα επηρεαστεί από τις χθεσινοβραδινές ειδήσεις με τις συλλήψεις του κυκλώματος ... Τι εφιάλτης κι΄αυτός … Θα ΄πρεπε να το είχα καταλάβει πως βρισκόμουν σε όνειρο ... μόνο σ΄ έναν εφιάλτη θα ήταν δυνατόν να συνέβαιναν όλα αυτά με την ανοχή εκλεγμένων κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων...    Σηκώθηκα για καφέ …

I.Π

Search