Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ … ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ !

 

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Οι πολλοί θα αγνοήσουν το άρθρο. Αρκετοί θα το διαβάσουν. Απ΄ αυτούς οι περισσότεροι ίσως χαμογελάσουν ειρωνικά, αλλά οι λίγοι θα καταλάβουν. Αυτοί οι λίγοι, ίσως να είναι οι πολύτιμοι που θα κάνουν την διαφορά ... εξάλλου, πάντα οι λίγοι ήταν αυτοί που άρχιζαν έναν αγώνα και τελικά ανέτρεπαν ή ελευθέρωναν … οι πολλοί παντού και πάντα, είτε ακολουθούσαν είτε έμεναν απλοί παρατηρητές. 

 

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ

Η «κρίσιμη μάζα» σύμφωνα με την «Βικιπαίδεια» είναι μία φυσικο-χημική έννοια με ιδιαίτερη σημασία και πρόκειται για την ελάχιστη ποσότητα σχάσιμου υλικού, που απαιτείται για να προκληθεί μία αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση.

Δηλαδή, εάν άτομα μιάς μάζας ουρανίου (ή άλλης ραδιενεργής ύλης) αρχίσουν να μεταβάλλονται και ξεπεράσουν έναν οριακό αριθμό (που ορίζεται σαν «κρίσιμη μάζα»), τότε όλα τα υπόλοιπα άτομα της συγκεκριμένης μάζας θα μεταβληθούν κι΄ αυτά, ακολουθώντας την ίδια αντίδραση.   

Με ακόμα απλούστερα λόγια, οι επιστήμονες μας λένε ότι … Σε ένα μόριο στο οποίο κάποια άτομα αρχίζουν να ευθυγραμμίζονται με έναν ορισμένο τρόπο, όταν αυτά συμπληρώνουν έναν συγκεκριμένο αριθμό (την «κρίσιμη μάζα»), τότε όλα τα υπόλοιπα άτομα του μορίου ευθυγραμμίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο … γεγονός ίσως ακατανόητο, αλλά αδιαμφισβήτητο!

… και το φαινόμενο της κρίσιμης μάζας, δεν δείχνει να περιορίζεται στα φυσικά συστήματα …

 

ΤΟ «ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ 100ου ΠΙΘΗΚΟΥ»   [1]

Το 1979 με το βιβλίο «Παλίρροια Ζωής», ο συγγραφέας - βιολόγος, ζωολόγος, βοτανολόγος Dr. Lyall Watson (1938 – 2008) δημοσίευσε μία έρευνα σύμφωνα με την οποία …

Ο πίθηκος «Fuscata Macacca», ήταν μέρος ενός 30ετούς πειράματος στην άγρια ιαπωνική φύση στο νησί Koshima. Κατά το πείραμα που άρχισε το 1952, οι ερευνητές έτρεφαν τους πιθήκους με ωμές γλυκοπατάτες, οι οποίες άρεσαν μεν στους πιθήκους, αλλά όχι και η γεύση του χώματος που είχαν στην φλούδα τους              

Σε κάποια στιγμή ένα νεαρό θηλυκό, βρήκε την λύση, πλένοντας τις πατάτες της σε ένα κοντινό ρέμα. Έδειξε την τεχνική στην μητέρα της, εκείνη σε άλλους πιθήκους και η πρακτική βαθμιαία γενικεύθηκε σε έναν αριθμό πιθήκων.

Από το 1952 και μέχρι το 1958, όλοι οι νέοι πίθηκοι έμαθαν να πλένουν τις αμμώδεις γλυκοπατάτες τους μιμούμενοι τους άλλους που έκαναν το ίδιο, αν και κάποιοι ενήλικες συνέχισαν να τις τρώνε βρώμικες.

Μετά, έγινε κάτι εντυπωσιακό.

Το φθινόπωρο του ΄58, ένας άγνωστος αριθμός πιθήκων έπλεναν τις γλυκοπατάτες τους. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι κάποιο πρωί υπήρχαν 99 πίθηκοι στο νησί που είχαν μάθει να τις πλένουν. Ας υποθέσουμε επίσης ότι εκείνη την ημέρα έμαθε και ένας 100ος πίθηκος να κάνει το ίδιο. Αυτό έφερε την αλλαγή!  Από τη στιγμή που ο 100ος πίθηκος άρχισε να πλένει τις γλυκοπατάτες, η πρακτική καθιερώθηκε από σχεδόν όλη την φυλή σαν μία αυτόματη λειτουργία. Καθιερώθηκε δηλαδή ένας νέος τρόπος σκέψης στο συλλογικό ασυνείδητο της κοινωνίας των πιθήκων που παρατηρούσε η επιστημονική ομάδα.

Το εντυπωσιακότερο όμως όλων, ήταν ότι όταν γενικεύθηκε η συνήθεια του πλυσίματος στο νησί Koshima, αυτή «απλώθηκε» ακατανόητα σε διπλανά νησιά αλλά και στην ηπειρωτική χώρα Takasakiyama, όπου οι πίθηκοι άρχισαν να πλένουν τις πατάτες τους χωρίς να το έχουν διδαχτεί ή να το έχουν δει από άλλους πιθήκους!

Έτσι, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι με την επίτευξη ενός συγκεκριμένου αριθμού ατόμων, συμπληρώνεται η «κρίσιμη μάζα» και μία νέα συνειδητοποίηση μπορεί να μεταφερθεί νοητικά χωρίς κάποια ανάλογη εκπαίδευση.

 

Πως όμως μπορεί να μεταβιβαστεί μία ιδέα ή ενέργεια μιάς ομάδας στον πληθυσμό μιάς άλλης περιοχής;

Αν και δεν αποτελεί τον σκοπό του άρθρου, οπότε για την οικονομία του δεν θα επεκταθούμε, η επικρατέστερη των απαντήσεων δίνεται από μία θεωρία που υποστηρίζει πως όλοι είμαστε συνδεδεμένοι μέσα σε ένα αόρατο ενεργειακό πεδίο, όπου τα πάντα καταγράφονται σε μία συμπαντική «βιβλιοθήκη» η οποία έχει ονομασθεί «Ακασικά Αρχεία» («Akashic Records»).

 

 

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Όμως το «φαινόμενο» της κρίσιμης μάζας επεκτείνεται και στις ανθρώπινες κοινωνίες, στις οποίες με αυτόν τον όρο, εννοείται το ελάχιστο πλήθος ανθρώπων, των οποίων η δράση μπορεί να επιφέρει ανατροπή αντιλήψεων και κατεστημένων, και να αλλάξει το πεπρωμένο ενός λαού, ή και όλης της ανθρωπότητας, αφού ο ρυθμός αλλαγής από ένα σημείο και μετά αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Το φαινόμενο της κρίσιμης μάζας ισχύει για μικρές ή μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, ή ακόμα και για ολόκληρες χώρες . Μπορεί να αφορά μία ιδεολογία σχετικά με το έθνος, την ηθική ή την ανηθικότητα, με τον τρόπο ψυχαγωγίας, το είδος της μουσικής,  την αντίληψη της πολιτικής κατάστασης, ή κάποιο είδος δράσης / αντίδρασης  … ιδεολογικής, οικολογικής, πολιτικής κλπ ή … και ΑΦΥΠΝΙΣΗ

(Σ.Σ   Για το θέμα, υπάρχει σχετική βιβλιογραφία των Lewis Thomas, Fridjof Capra, Rupert Sheldrake και Gary Zucav, στων οποίων τα συγγράμματα περιγράφεται η σύνδεση των αρχών της Φυσικής και της συλλογικής συνείδησης)

 

Πόση είναι αυτή η κρίσιμη μάζα; Είναι υπολογίσιμη;

Σύμφωνα με επιστήμονες, το ελάχιστο όριο ατόμων που απαιτείται για την διαμόρφωση μορφογενετικού πεδίου μίας σκεπτομορφής η οποία μπορεί να αλλάξει ριζικά την «μοίρα» ενός πληθυσμού,  είναι ένας σταθερός αριθμός που ισούται με την τετραγωνική ρίζα του 1/100 του συγκεκριμένου πληθυσμού. Έτσι, εάν το μεταφέρουμε στα ελληνικά δεδομένα (δηλ. για πληθυσμό περίπου 11.000.000), η κρίσιμη μάζα προκύπτει απ΄ τον υπολογισμό

11.000.000 / 100 = 110.000   και    √ 100.000 = 331, 662

πράγμα που σημαίνει ότι σύμφωνα με την άποψη αυτή, η κρίσιμη μάζα των Ελλήνων είναι 332 άτομα.

Ωστόσο θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος υπολογισμός μπορεί να ισχύει για την κρίσιμη μάζα μιάς ραδιενεργής ύλης, αλλά είναι μάλλον αδύνατον να ισχύει και για την ανθρώπινη κοινωνία, αφού μία μικρή ομάδα … πχ εγκληματιών, θα μπορούσε σε μικρό χρόνο να μετατρέψει την χώρα σε έναν παράδεισο του εγκλήματος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αριθμός είναι αρκετά μεγαλύτερος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε έστω και με σχετική βεβαιότητα να τον υπολογίσουμε.

Βάζοντας όμως στην άκρη προς το παρόν την κρίσιμη μάζα, ας δούμε κάτι φαινομενικά τελείως διαφορετικό …

 

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Η προσευχή είναι μία βαθύτερη πνευματική επικοινωνία με κάτι ανώτερο (όπως και αν το αποκαλεί ο καθένας ανάλογα με τις πεποιθήσεις του),  μέσω της οποίας επικαλείται την βοήθειά του.

Αποφεύγοντας οτιδήποτε θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το άρθρο σαν υπέρμαχο ή εχθρικό προς οποιαδήποτε θρησκεία, εστιάζουμε  στην «προσευχή» … κατ΄ άλλους «επίκληση», ή απλά «αίτηση», της οποίας η δύναμη είναι ασύλληπτη, ιδίως όταν πραγματοποιείται υπό προϋποθέσεις

Ίσως οι θρησκείες (γενικά) να αποτελούν ουτοπία, αλλά είναι αδιαμφισβήτητο ότι η προσευχή έχει τεράστια δύναμη, έστω και αν αυτό φαίνεται οξύμωρο. Η δύναμη της προσευχής πέραν των αναρίθμητων αποδείξεων που έχει δεχθεί μη υπολογίσιμο πλήθος προσευχομένων, έχει αποδειχθεί και με ανάλογα επιστημονικά πειράματα (κυρίως επάνω σε ασθενείς) ... έστω και αν αυτά για ευνόητους λόγους δεν γνωρίζουν ιδιαίτερη δημοσιότητα.

Αν κάποιοι διαφωνούν για την ισχύ της, αυτό δεν σημαίνει ότι αναιρούν την δύναμή της, αλλά ότι απλά δεν γνωρίζουν το «τι» το «πως» και το «γιατί» … και φυσικά η άγνοια είναι αναφαίρετο δικαίωμα.

Είναι δεδομένο για κάθε στοιχειωδώς λογικά σκεπτόμενον, ότι όλοι οι πιστοί δεν είναι απλά θρησκόληπτοι με παρωπίδες. Ανάμεσά τους όπως είναι φυσικό, βρίσκονται και άνθρωποι ιδιαίτερα υψηλού ψυχονοητικού επιπέδου και προηγμένης μόρφωσης, και των οποίων ή ένταξη στον «θρησκευτικό χώρο» δεν οφείλεται γιατί … «έτσι το βρήκαν» από τους γονείς τους, αλλά γιατί αφενός μεν έχουν μελετήσει σε βάθος, και αφετέρου (κυρίως) γιατί έχουν δεχθεί προσωπικές αποδείξεις για την πίστη τους, βιώνοντας μεταφυσικές / υπερφυσικές εμπειρίες, τις οποίες φυσικά δεν είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν δημόσια.

Γενικότερα, είναι προφανές ότι υφίσταται ένας αόρατος, ένας ύπουλος πόλεμος, που αποσκοπεί στην απαξίωση ή και γελοιοποίηση της προσευχής και φυσικά των προσευχομένων, αφού αυτονόητα οι «Επικυρίαρχοι» κρατούν μία πολύ λεπτή ισορροπία, θέλοντας μεν τους ανθρώπους σε ένα «θρησκευτικό μαντρί», αλλά όχι προσευχόμενους (όχι τουλάχιστον με τον σωστό τρόπο) … γιατί απλά ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΥΣ.

 

«Ζήτησε και θα λάβεις»

Μία φράση που όλοι έχουν ακούσει, πολλοί την δέχονται, αρκετοί γνωρίζουν την μεγάλη σημασία της, αλλά … λίγοι ζητούν … και ακόμα λιγότεροι ζητούν όπως πρέπει.

Αντίθετα, άνθρωποι που «ζήτησαν» κάποιες φορές και η προσευχή τους δεν ικανοποιήθηκε, εγκατέλειψαν οριστικά την προσπάθεια έχοντας βγάλει λανθασμένα συμπεράσματα.

Η τυχόν μη ανταπόκριση σε μια προσευχή, δεν αναιρεί την δύναμη της, αλλά καταδεικνύει ότι … είτε υποβλήθηκε «εσφαλμένα», είτε ότι για την υλοποίησή της απαιτείται χρόνος, προκειμένου να «ρυθμιστούν» ανάλογα αλληλοεξαρτώμενες καταστάσεις. 

Το «ζήτησε και θα λάβεις» δεν έχει μία στενή «θρησκευτική» έννοια, έστω και αν αποτελεί προτροπή σε όλες τις θρησκείες, αιρέσεις ή λατρευτικές οργανώσεις … Το «Ζήτησε και θα λάβεις» ισχύει γιατί απλά ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ!  ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ! Ένας νόμος που έχει λεχθεί και διδαχθεί με κάθε τρόπο από φωτεινές οντότητες που πέρασαν από τον πλανήτη, είτε αυτοί ήταν φιλόσοφοι, είτε πνευματικοί οδηγοί, είτε «θεόσταλτοι».

Άραγε πόσοι χριστιανοί μπήκαν σε μία εκκλησία, άναψαν ένα κερί και προσευχήθηκαν όχι για τους ίδιους και την οικογένειά τους αλλά για την Ελλάδα ζητώντας παρέμβαση για απόδοση δικαιοσύνης και απελευθέρωση από την μακρόχρονη πολυεπίπεδη κατοχή της;

Άραγε πόσοι της πατρώας θρησκείας βρέθηκαν σε έναν αρχαίο ναό και πέραν των τυπικών επικλήσεων, ζήτησαν συγκεκριμένα αυτή την άμεση παρέμβαση για δικαιοσύνη και αποκατάσταση;

Είναι τεράστια η διαφορά μιας γενικευμένης προσευχής / επίκλησης, από μία ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΗ … ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ. Μία απόλυτα συγκεκριμένη προσευχή ανθρώπων, και πόσο μάλλον όταν ο αριθμός τους έχει συμπληρώσει την κρίσιμη μάζα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΓΝΟΗΘΕΙ από Ανώτερες οντότητες. Ο μόνος λόγος για να μην υλοποιηθεί η «αίτηση», είναι να μην υποβληθεί

Μήπως σε κάποιες συνήθειες αιώνων ορισμένων «πρωτόγονων» φυλών κατά τις οποίες συγκεντρώνεται όλο το χωριό και χορεύει τον «χορό της βροχής», ενυπάρχει μεγαλύτερη γνώση περί της δύναμης της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ «αίτησης»; Αυτονόητα, αν οι ιθαγενείς δεν έβλεπαν αποτελέσματα, θα είχαν πάψει προ πολλού να «χορεύουν». Μήπως η κρίσιμη μάζα μπορεί να επηρεάσει τοπικά ακόμα και τα καιρικά φαινόμενα;

Και έτσι επανερχόμαστε στην κρίσιμη μάζα, που αυτονόητα στο συγκεκριμένο θέμα συνδέεται άμεσα με την προσευχή!

 

ΣΤΟ … «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ»

Οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, έστω και αφύσικα καθυστερημένα, αρχίζουν να αφυπνίζονται αργά αλλά σταθερά ... και όσο συνειδητοποιούν το παιχνίδι που παίζεται πολυεπίπεδα με θύματα τους ίδιους και την πατρίδα τους - και το οποίο δεν αντιλαμβάνονταν στο παρελθόν τυφλωμένοι από το αριστοτεχνικά δημιουργημένο από τους Επικυρίαρχους κομματικό πάθος -  δημιουργούν ένα νέο πρότυπο σκέψης. 

Σ΄ αυτή τη καθοριστική για την χώρα χρονική περίοδο, κάθε ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΣ ΕΝΘΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ (θρήσκος ή άθρησκος), επιβάλλεται να αντιληφθεί την σημασία της κρίσιμης μάζας και της ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΗΣ - ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ προσευχής ή επίκλησης.

Μη θεωρείτε ότι οι ανώτερες δυνάμεις γνωρίζουν και κατά συνέπεια είναι περιττό να ζητηθεί. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, γιατί η παρέμβασή τους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ, κατά μία έννοια προσκρούει στην επιθυμία του «κακού» … ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ ΣΕ ΚΑΛΕΙ!

ΖΗΤΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΗΜΕΡΕΣ, ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΜΗΝΕΣ …  ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ … ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ … ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ!   

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ … ΖΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΜΑΖΑΣ … ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ, Η «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ» ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ / ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ … ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ!

-  ΜΑ … ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ;

-  ΝΑΙ!!!  ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!  ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ!

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Σε καμία περίπτωση η προσευχή / επίκληση δεν σημαίνει την αδράνεια και την επανάπαυση σ΄ αυτήν … οι αρχαίοι μας στέλνουν δια μέσου των αιώνων το μήνυμα … «συν Αθηνά και χείρα κίνει»

Τέλος, αυτονόητα το άρθρο, ουσιαστικά δεν απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία πνευματική αναζήτηση θεωρώντας ότι δεν υπάρχει τίποτα «ανώτερο» πέραν του ανθρώπου, ή πέραν των όσων μπορούν να δουν με τα φυσικά τους μάτια, δηλώνοντας «άθεοι». Για αυτούς, αφήνουμε τον Πλάτωνα να μιλήσει  απ΄ το μακρινό παρελθόν … «Ο αθεϊσμός είναι αρρώστια της ψυχής, πριν γίνει πλάνη του λογικού».

 

Ι.Π

 

 

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ

[1]   Η ιστορία του 100ου πιθήκου, παρατίθεται με κάθε επιφύλαξη, αφού διάφορες πηγές καταρρίπτουν την θεωρία λέγοντας ότι η ιστορία ήταν απλά μία φανταστική επινόηση του Lyall Watson

Σε κάθε περίπτωση, το άρθρο δεν λαμβάνει θέση για την αλήθεια ή μη της υπόθεσης, αφού αφενός μεν κάλλιστα ένας συγγραφέας θα μπορούσε να δημοσιεύσει μία μυθοπλασία προκειμένου να «πουλήσει», αλλά και αφετέρου το «σύστημα» θα είχε εύλογα σημαντικούς λόγους να τον διαψεύσει, αφού η διαρροή μία τέτοιας πληροφορίας θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για την κυριαρχία του. 

 

 

 

 

 

 

 

Search