ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ ... ΤΙ, ΠΟΥ, ΠΟΙΟΣ, ΓΙΑΤΙ (CORP CIRCLES)

Σαν «αγρογλυφικά» (ή «crop circles»), ορίζονται ανεξήγητα σχήματα – συνήθως γεωμετρικά – που δημιουργούνται σε πολύ σύντομο χρόνο και εμφανίζονται χωρίς προφανή αιτία ανά τον πλανήτη, σε χωράφια με καλλιέργειες σιταριού, καλαμποκιού, βρόμης κλπ, ακόμα και σε χιόνι, τις τελευταίες κατά βάση 10ετίες ...

Το παλιότερο καταγεγραμμένο αγρογλυφικό δημιουργήθηκε στην Αγγλία το 1647 και φυσικά αποδόθηκε σε έργο διαβόλου. Από το 1970 άρχισαν να εμφανίζονται με μεγάλη σχετικά συχνότητα, παρουσιάζοντας απλά σχέδια – κατά βάση κύκλους με σπείρες – ενώ από το 1990 τα σχέδια άρχισαν να εξελίσσονται και να γίνονται περίπλοκα, παραπέμποντας πολλές φορές σε κώδικες, σχήματα κβαντικής Φυσικής, Ευκλείδειο Γεωμετρία και βαθιά μαθηματικά θεωρήματα. 

Εμφανίζονται ξαφνικά, αφού δημιουργούνται συνήθως κατά την διάρκεια της νύχτας (εκτιμάται ότι κατά βάση δημιουργούνται κατά το διάστημα 2 πμ – 4 πμ) , και είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι αν και είναι αρκετά πολύπλοκα και κατασκευάζονται σε πολύ λίγο χρόνο, δεν δείχνουν ποτέ να παρουσιάζουν σοβαρά σφάλματα. Φυσικά είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι είναι ανθρώπινο έργο και ακόμα πιο δύσκολο ότι δημιουργούνται κατά την διάρκεια λίγων νυχτερινών ωρών, αφού πλήθος αξιόπιστων μαρτύρων επιβεβαιώνουν ότι στα χωράφια τους το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε απολύτως τίποτα, ενώ δεν λείπουν και αξιόπιστες μαρτυρίες που αναφέρουν την δημιουργία τους σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων

Τα σχήματά τους συνήθως είναι γεωμετρικά, συχνά είναι πολύπλοκα και κάποιες φορές παραπέμπουν σε τετραδιάστατα σχήματα της Κβαντικής Φυσικής, που δημιουργούν την  εύλογη σκέψη πως μόνο ένας υπολογιστής θα μπορούσε να τα δημιουργήσει. Εμφανίζονται κυρίως κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, με πάνω από 70 χώρες να καταμετρούν τέτοια σχέδια στα εδάφη τους.

Αν και ο αριθμός τους δεν μπορεί να υπολογισθεί με ακρίβεια αφού έχουμε συνεχείς εμφανίσεις, μέχρι σήμερα υπολογίζονται σε πάνω από 10.000 ανά τον πλανήτη, με την μεγάλη πλειοψηφία αυτών, να βρίσκεται στην Νότια Αγγλία.

Απ΄ ότι φαίνεται, τα σχέδια δημιουργούνται με κάποια πολύ σύντομη αλλά ισχυρή θερμική πίεση, το οποίο μαλακώνει τα κλαράκια έτσι ώστε αυτά να ΜΗ σπάσουν, αλλά να λυγίσουν προς το έδαφος σε γωνία 90ο  και να παραμείνουν μόνιμα σε αυτή την θέση. Ούτε βιολόγοι, ούτε και οι αγρότες που γνωρίζουν καλά την «συμπεριφορά» των φυτών τους δεν μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο. Ωστόσο, εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι ο μόνος τρόπος για την πραγματοποίηση αυτών των σχεδίων, είναι η εκπομπή μικροκυμάτων και υπερήχων. Έτσι, αυταπόδεικτα απορρίπτεται η «εξήγηση» που δίνουν κάποιοι ερευνητές, οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται για ανθρώπινο έργο  που έχει πραγματοποιηθεί με χρήση φυσικού αντικειμένου, το οποίο σύρεται για να ισοπεδώσει τα φυτά, αφού στην περίπτωση αυτή, προφανώς δεν θα λύγιζαν, αλλά θα έσπαγαν. Επιπλέον, υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν πως όταν το χωράφι ξανασπείρεται για την επόμενη σοδειά, τα φυτά που βρίσκονται στην περιοχή που υπήρχε το αγρογλυφικό, μεγαλώνουν ταχύτερα από ότι τα υπόλοιπα γύρω τους !

Η «ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΑΠΑΤΗ

Το 1991, εμφανίστηκαν δύο ηλικιωμένοι, οι Doug Bower και Dave Chorley που έγιναν πρωτοσέλιδα όταν δήλωσαν αυτοί ότι έφτιαχναν κύκλους στις καλλιέργειες από το 1978, γιατί τους άρεσε να κάνουν φάρσες και ήθελαν να κάνουν τους συγχωριανούς τους να πιστέψουν ότι κατέβηκαν εξωγήινοι … προσθέτοντας στην «ομολογία» τους ότι τους κατασκεύαζαν με απλά εργαλεία  (μία ξύλινη σανίδα, σχοινί κλπ)..

Η «επεξήγηση» του φαινομένου ολοκληρώθηκε, όταν κατά τον καθηγητή Richard Taylor, τα αγρογλυφικά των δύο φαρσέρ ενέπνευσαν ένα κύμα «καλλιτεχνών» που άρχισαν να δημιουργούν αγρογλυφικά ανά τον πλανήτη. Μάλιστα το περιοδικό «Smithsonian» έγραψε σχετικά… «Από τότε που εμφανίστηκαν οι κύκλοι του Bower και του Chorley, τα γεωμετρικά σχέδια κλιμακώθηκαν σε μέγεθος και πολυπλοκότητα, καθώς κάθε χρόνο ομάδες ανώνυμων δημιουργών αγρογλυφικών που βάζουν «παγίδες» για τουρίστες …»

Βέβαια οι πρωταρχικοί δημιουργοί, οι ηλικιωμένοι «πλακατζηδες» (όπως αναφέρονται στην Wikipedia και όχι μόνο) … πέρα απ΄το ότι αναφέρθηκαν μόνο σε απλά σχέδια (και κατά βάση κύκλους), δεν εξήγησαν πως τους κατασκεύαζαν σε απόσταση 100 χιλιομέτρων σε ένα βράδυ, την ώρα που υπήρξαν νύχτες κατά τις οποίες δημιουργήθηκαν πάνω από 100 κύκλοι σε χωράφια σε ολόκληρη την Αγγλία.  Έτσι, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, λίγα χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε από υπάλληλο του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, ότι το θέμα της «αποκάλυψης της φάρσας» ήταν μία συνεργασία του Υπουργείου του με την CIA, προκειμένου να απαξιωθεί το θέμα που προκαλούσε το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του κόσμου

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΩΝ

Στα γνήσια αγρογλυφικά …

-   έχουν παρατηρηθεί στα αφυδατωμένα φυτά, αλλαγή της κρυσταλλικής τους δομής, διαστροφή του εμβρύου των σπόρων, δημιουργία εξογκωμάτων των κλαριών, σαν τα φυτά να θερμάνθηκαν από μέσα προς τα έξω. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα φυτά δεν έχουν υποστεί καταστροφή, αλλά συνέχισαν να αναπτύσσονται και να ωριμάζουν «υπό γωνία» … στην νέα μόνιμη θέση τους.

-  τα σχέδια αναπτύσσονται σπειροειδώς ακολουθώντας τις μαθηματικές αναλογίες που εκφράζονται με τη Χρυσή Αναλογία, τη σπείρα δηλαδή που χρησιμοποιεί η Φύση για να κατασκευάσει οργανισμούς όπως το κοχύλι, το ηλιοτρόπιο, τους γαλαξίες, τη σχέση των αποστάσεων στα κόκαλα του ανθρώπινου χεριού κλπ . Μαθηματικώς, τα γνήσια αγρογλυφικά, εμπεριέχουν κώδικες και θεωρήματα που βασίζονται στην ευκλείδεια γεωμετρία, όπως επίσης και αμετάβλητους κανόνες της απόκρυφης γεωμετρίας.

-  συχνά εντοπίζονται ίχνη λιωμένου μαγνητικού υλικού προσκολλημένο σε κόκκους εδάφους. Επίσης, επειδή τα στοιχεία του εδάφους έχουν υποστεί τήξη, παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό κρυστάλλωσης. Έτσι, η μελέτη σε δείγματα εδάφους από σημεία γνήσιων αγρογλυφικών, κατέδειξε αυξημένα ποσοστά κρυστάλλων μαρμαρυγίας.

-  ο (από πολλούς αμφισβητούμενος) βιοφυσικός William C. Levengood με την ερευνητική του ομάδα, μετά από δεκαετή έρευνα, έχει καταγράψει σημαντικές διαφορές στην χημική δομή των λυγισμένων σπαρτών. Τα φυτά αφυδατώνονται από μέσα προς τα έξω, σαν συνέπεια κάποιας ενέργειας όμοιας με αυτής των μικροκυμάτων. Βρίσκονται δε αφυδατωμένα κάτω από την κεφαλή των σπόρων και με πλήρη έλλειψη χλωροφύλλης. Η υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται τα υγρά των φυτών στα «μάτια», να σκάνε και να δημιουργούν ανοίγματα (τρύπες)

Όμως κάτω από τέτοιες συνθήκες και κυρίως με την παρουσία μαγνητικού πεδίου, έχουμε δημιουργία πλάσματος, το οποίο σχηματίζεται όταν ένα υλικό στοιχείο γίνεται τόσο υπέρθερμο, ώστε να αποχωριστούν τα άτομα από τα ηλεκτρόνιά του, και να παραχθεί ένα νέφος από ιόντα και ηλεκτρόνια. Σ΄ αυτή δε την κατάσταση, διατηρούνται οι ιδιότητες του στοιχείου, αλλά σε άλλη μορφή.

Με λίγα λόγια, οι χυμοί που βρίσκονται στον μίσχο των φυτών συγκεντρώνονται στους κόμβους (μάτια) και εξ αιτίας της πολύ υψηλής θερμοκρασίας, εξατμίζονται από δημιουργούμενες τρύπες διαφυγής, μεταστοιχειούμενοι σε αεριώδες πλάσμα

-  όπως σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους ή σε συγκεκριμένους ναούς, ανιχνεύεται ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, κάτι που μας παραπέμπει στο ότι τα σχέδια πιθανώς να αποτελούν σημεία του γενικού γήινου ενεργειακού πλέγματος. Η συχνότητα μάλιστα της ενέργειας αυτής, σχετίζεται άμεσα με την εγκεφαλική λειτουργία και επηρεάζει τον βιορυθμό του σώματος.

Τα χωράφια στα οποία έχουν σχηματισθεί αγρογλυφικά, πολλές φορές μεταβάλουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της περιοχής, έτσι ώστε οι πυξίδες να μην εντοπίζουν τον Βορρά, ενώ κάμερες, κινητά, και μπαταρίες να παρουσιάζουν δυσλειτουργίες. Η ακτινοβολία στην περιοχή ανεβαίνει 300% πάνω από το κανονικό όριο, ενώ το σύνολο των ζώων που βρίσκονται εκεί κοντά, αποφεύγουν να πλησιάσουν. 

Έτσι παρατηρούνται και άνθρωποι να πειραματίζονται μέσα σε αυτά τα χωράφια πάνω σε διαλογισμό ή ακόμα και σε κάποιες μορφές θεραπειών. Άλλωστε, κάποιοι ερευνητές πειραματίζονται σε τέτοια σημεία, σχετικά με ναυτία, ζάλη και ίλιγγο, που προκαλεί η παρατεταμένη έκθεση σε συχνότητες μικροκυμάτων ή υπερήχων.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ»  ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΩΝ

1.   Έργο φαρσέρ. Σημειώνεται, ότι στην «ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ» υπάρχει σχετικό άρθρο με τίτλο … «Πως κατασκευάζεται ένα αγρογλυφικό», με σχοινιά ή κύλινδρους ισοπέδωσης και τις σχετικές οδηγίες

2.   Έργο «καλλιτεχνών» που έχουν επιδοθεί σε ένα νέο είδος τέχνης

3.   Αποτέλεσμα έκτακτων – εκκεντρικών μετεωρολογικών φαινόμενων

4.   Μηνύματα ή αντιδράσεις της γης (η οποία είναι πραγματικά ζωντανή) σε ερεθίσματα όπως η ανθρώπινη ρύπανση κλπ.

5.   Δραστηριότητα ζώων (πχ ο Γενικός Εισαγγελέας της Τασμανίας δήλωσε το 2009 ότι καγκουρό είχαν βρεθεί να δημιουργούν αγρογλυφικά, τρώγοντας παπαρούνες που καλλιεργούνται σε χωράφια για ιατρική χρήση).

6.   Διάφορες απόψεις περί δινών, σφαιρικών αστραπών και πλάσματος

7.   Αποτελέσματα ήχων, τόσο της γης η οποία παράγει όλο και περισσότερους σαν αυτούς των ηφαιστείων, όσο και των απόκοσμων ήχων των τελευταίων ετών από τον ουρανό

8.   Απλά … «προπέτασμα καπνού», προκειμένου να πραγματοποιηθεί συλλογή φυτικών συστατικών σε άλλη μορφή από εξωγήινο παράγοντα, αντίστοιχη της αφαίμαξης οικόσιτων ζώων για την συλλογή ζωικών στοιχείων

9.   Κωδικοποιημένα μηνύματα εξωγήινων με την χρήση συμβόλων και συμβολικών παραστάσεων - αναπαραστάσεων

10.  (Λαογραφικά)  Δημιουργία κύκλων από χορό νεραϊδών 

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ;

Επίσημα, μάλλον κανείς δεν ξέρει το πως δημιουργούνται τα αγρογλυφικά. Το δεδομένο είναι πως εμφανίζονται ξαφνικά σε μία νύχτα,  εκπλήσσοντας αλλά και απογοητεύοντας τους καλλιεργητές των χωραφιών. Τα αγρογλυφικά δημιουργούνται κατά βάση νύχτα και κυρίως από τις 2 μέχρι τις 4 το πρωί.  Διάφοροι ενδιαφερόμενοι (επιστήμονες, στρατιωτικοί, αγρότες, ερευνητές) συγκεντρώνονται σε χωράφια με υπνόσακους ελπίζοντας να γίνουν μάρτυρες κάποιου σχηματισμού. Παρά όμως τις παρακολουθήσεις μεγάλων εκτάσεων με υπερεξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, οι σχηματισμοί δημιουργούνται κάτω από τη μύτη των ερευνητών …  Ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες, που αναφέρουν για μικρές φωτεινές σφαίρες που πετούν επάνω από χωράφι, στο οποίο αμέσως μετά, και με έναν εντελώς ακατανόητο τρόπο, δημιουργείται ένα σχέδιο μέσα σε ελάχιστο χρόνο λίγων δευτερολέπτων, όπως φαίνεται στο video που ακολουθεί …

Σημειώνεται, ότι αριθμός φωτογραφιών και videos στο διαδίκτυο αποτελούν «hoaxes», που προβάλλονται άλλοτε με σκοπό συσκότισης του θέματος και άλλοτε απλά με χιουμοριστική διάθεση

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Για όλα τα εμφανιζόμενα κομψοτεχνήματα, παρακάμπτουμε επιδεικτικά «επεξηγήσεις» του τύπου σφαιρικών αστραπών, εκκεντρικών καιρικών φαινομένων, ζωικής δραστηριότητας  κλπ, και καταλήγουμε ότι τα ανά τον κόσμο αγρογλυφικά. ανήκουν σε δύο ομάδες δημιουργών. Ένα μέρος αυτών είναι καθαρά ανθρώπινο έργο και αποτελεί προϊόν συγκάλυψης, φάρσας ή καλλιτεχνικού οίστρου, το δε υπόλοιπο και μεγαλύτερο, είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση αποτέλεσμα παρέμβασης εξωγήινου παράγοντα, που πραγματοποιούνται από φωτεινές σφαίρες (orbs) υψηλής άγνωστης τεχνολογίας.

Σημειώνεται, ότι στην κατηγορία των αγρογλυφικών δεν συμπεριλαμβάνουμε τα κάθε είδους ίχνη που απομένουν στο έδαφος, σαν συνέπεια προσγείωσης ΑΤΙΑ.  

Ι.Π

 

 

ΠΗΓΕΣ

wikipedia.org/Crop_circle

wikipedia.org

pronews.gr

antexeistinalitheia.gr

Search