ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ

 

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

(Πρώην) Σοβιετική Ένωση.  Ο καθηγητής Leonid Vasiliev μπαίνει συνοδευόμενος σε ρωσική τράπεζα και κατευθύνεται προς το ταμείο, όπου και δίνει ένα λευκό χαρτί. Ο ταμίας το κοιτάζει, το τακτοποιεί στο συρτάρι του και δίνει στον καθηγητή 10.000 ρούβλια ...

Το πείραμα είχε πετύχει! Ο Vasiliev απλά είχε προβάλλει στο μυαλό του ταμία, την εικόνα μίας επιταγής με αυτό το ποσό ...

 

Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Αδιαμφισβήτητα, οι Σοβιετικοί υπήρξαν πρωτοπόροι στις παραψυχολογικές έρευνες, τα ψυχοτρονικά όπλα [1] κλπ. Οι έρευνές τους ήταν κατά πολύ πιο προχωρημένες αυτών των Αμερικάνων, οι οποίοι απλά προσπαθούσαν ασθμαίνοντας να τους ανταγωνιστούν.

Αν και η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης επέφερε την μετακίνηση πολλών Ρώσων επιστημόνων στις ΗΠΑ και κατά συνέπεια την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας, η ρωσική υπεροχή στον τομέα των παραψυχολογικών ερευνών θεωρείται μέχρι σήμερα δεδομένη. 

Οι ψυχικές έρευνες στην (πρώην) Σοβιετική Ένωση άνθισαν χάρη στον πρωτοπόρο Φυσιολόγο και Παραψυχολόγο καθηγητή του πανεπιστημίου του Leningrad Leonid Vasiliev, ο οποίος ασχολήθηκε από νωρίς με πειράματα νοητικής υποβολής. Ο Vasiliev από τη δεκαετία του 1920 επιδιώκει την δημιουργία ενός Ινστιτούτου παραψυχολογικών ερευνών, αλλά όπως γίνεται συνήθως στις περιπτώσεις αυτές, αντιμετωπίζεται με καχυποψία και προσκρούει … που αλλού; Στις αντιδράσεις «επιστημόνων» οι οποίοι όντας εμμονικά αρνητικοί, τον δυσφημούν και τον εμποδίζουν να το πραγματοποιήσει …

 

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ

Ο Vasiliev παρά τις αντιδράσεις επιμένει στον σκοπό του και γίνεται δεκτός από τον Στάλιν, με τον οποίο έβαλε ένα «στοίχημα». Εάν κατάφερνε κάποια συγκεκριμένη νύχτα να παρουσιαστεί στις 8μ.μ στο ιδιαίτερο γραφείο του Στάλιν, εκείνος θα αποδεχόταν τις προτάσεις του  καθηγητού, όντας όμως απόλυτα βέβαιος, ότι η προσωπική του φρουρά ήταν κυριολεκτικά απροσπέλαστη.

Στις 8 μ.μ  ο Στάλιν βρισκόταν στο γραφείο του διαβάζοντας απορροφημένος, όταν απλά άκουσε ένα ξεροβήξιμο και ξαφνιασμένος είδε απέναντί του τον Vasiliev.

Αυτονόητα, το συμβάν προκάλεσε έντονο θυμό στον Στάλιν για την ανικανότητα της προσωπικής του φρουράς, αλλά … πριν αρχίσει να τους εκτελεί, ο Vasiliev του εξήγησε ότι είχε προβάλλει στο μυαλό των φρουρών, την εικόνα ενός απόλυτα έμπιστου μεγαλοσυμβούλου του, για τον οποίο είχαν εντολή να αφήνουν να περνάει ελεύθερα.

To αποτέλεσμα ήταν η έγκριση του Στάλιν και η διάνοιξη του δρόμου για την διεξαγωγή ψυχικών – παραψυχικών ερευνών, χωρίς φυσικά να υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις από τους «επιστήμονες».

 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Τελικά ο Vasiliev ίδρυσε το 1960 το Ινστιτούτο Εγκεφαλικών Ερευνών στο οποίο πραγματοποίησε πειράματα με την ύπνωση αλλά και πρωτοποριακές έρευνες ψυχικών / παραψυχικών φαινομένων. Το 1963 δημοσίευοντας την επιστημονική του μελέτη  με τίτλο «Πειράματα στην ψυχική υποβολή» («Experiments in Mental Suggestion») τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα του επιστημονικού κατεστημένου, για να ακολουθήσει μία ακόμα ανάλογη μελέτη το 1976 με τίτλο «Πειράματα επίδρασης από απόσταση» («Experiments in Distant Influence»), στις οποίες μεταξύ πολλών άλλων ο Vasiliev υποστήριζε ότι ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας, μπορούν εύκολα να επιδράσουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο, αναγκάζοντας το υποκείμενο να υπακούει πειθήνια στις επιθυμίες και εντολές του «υποβολέα».

Εκείνη την περίοδο, οι Σοβιετικοί πραγματοποίησαν εκτενείς έρευνες, χρησιμοποιώντας όχι μόνο την τεχνολογία αλλά και ιδιαίτερους ανθρώπους με εξωαισθητηριακή αντίληψη (ESP), ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες στις ψυχικές / παραψυχικές και ανακάλυψαν πολλά επάνω στην τηλεπάθεια, την τηλεκίνηση, την διόραση, την δερμο-οπτική αντίληψη, το φαινόμενο Kirlian, την «Ψ» τεχνολογία κλπ και πήραν σημαντικό προβάδισμα απέναντι στους Αμερικάνους, το οποίο και διατήρησαν …

 

ΣΧΟΛΙO ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Tο έναυσμα για το σύντομο αυτό άρθρο, δόθηκε από το «στοίχημα» του Vasiliev με τον Στάλιν, που μας ανέσυρε απ΄ τη μνήμη ο συγγραφέας – ερευνητής κ. Παντελής Γιαννουλάκης μέσα από εκπομπή του «Μυστικού Διαστημικού Σταθμού» του, από τον γήινο διαδικτυακό σταθμό  «albedo.14.com»

Ι.Π

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣH

[1]  Με τον όρο «ψυχοτρονικά όπλα» (αναφερόμενα και ως «μη θανατηφόρα όπλα») εννοούνται τα «όπλα» που έχουν σαν στόχο την βούληση, την συμπεριφορά και γενικά τον έλεγχο του ανθρώπινου νου.

 

ΠΗΓΕΣ

wikipedia.org

static.nea-acropoli-athens.gr

thesecretrealtruth.blogspot.com/1

thesecretrealtruth.blogspot.com/2

Εικ. 1  youtube.com/1

Eικ. 2  wikipedia.org/2  και  worldsciencefestival.com

Εικ. 3  youtube.com/2

Search