ΠΟΡΝΟ (ΟΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ)

Dr. Judith Reisman (εμπειρογνώμων) :  «Η πορνογραφία όχι μόνο επηρεάζει την συμπεριφορά μας, αλλά αλλάζει και την χημεία του εγκεφάλου μας, ειδικά στα νεαρά άτομα τα οποία κάνει ευάλωτα γενικά σε κάθε είδους συναισθηματική εκτροπή»

Dr. Donald L. Hilton Jr. (Νευροχειρουργός):  «Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πορνογραφία και τον σεξουαλικό εθισμό, με τον σεβασμό που αντιμετωπίζουμε οποιονδήποτε εθισμό στα ναρκωτικά … ».

Gordon S. Bruin (Κλινικός Ψυχολόγος):  «Η βιομηχανία πορνογραφίας είναι το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών στον κόσμο! Η σύγχρονη νευροεπιστήμη μας λέει τώρα ότι υπάρχει μικρή διαφορά στις φυσικές ή χημικές αλλαγές στα κέντρα ευχαρίστησης και ελέγχου του εγκεφάλου, ανεξάρτητα από το αν ο εθισμός προέρχεται από χημική ουσία ή εμπειρία».

 

Η πορνογραφία είναι ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια λόγω του διαδικτύου έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας, η οποία προσβάλλει κυρίως τους άντρες και δευτερευόντως τις γυναίκες …   Αυτή την «πολυδιάστατη» επιδημία θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε κατά το δυνατόν πιο συνοπτικά, μέσα από κάθε δυνατή σκοπιά, αρχίζοντας από αυτή της Νευροεπιστήμης.

 

Ο Dr. Mohamed Ghilan …

λέει σχετικά:  «Σήμερα αναγνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος είναι εύπλαστος. Αλλάζει με την εμπειρία μας και δημιουργεί διαδρομές και συνδέσεις που σχετίζονται με ό,τι βλέπουμε, ακούμε και μαθαίνουμε. Από την ενεργό συμμετοχή σε μια φιλοσοφική συζήτηση στην τάξη μέχρι την εύρεση πληροφοριών για μια νέα πόλη, ακόμα και η φαινομενικά παθητική στάση στην οποία κάθεστε για να ακούσετε μουσική ή να παρακολουθήσετε τηλεόραση έχουν ως αποτέλεσμα έναν διαρκή σχηματισμό νέων συνδέσεων στον εγκέφαλο, που τελικά, μας κάνουν αυτούς που είμαστε ως άτομα. Ένα τεράστιο πρόβλημα, αν και σιωπηλό, που έχει φθάσει σε διαστάσεις επιδημίας είναι η παρακολούθηση πορνογραφίας, η οποία επηρεάζει τους άνδρες περισσότερο από ότι τις γυναίκες» ...

Η «ντοπαμίνη»

Σύμφωνα πάντα με τις γνώσεις που μας δίνει η Νευροεπιστήμη, γνωρίζουμε ότι ένας ζωτικής σημασίας νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο είναι η «ντοπαμίνη», που έχει πολλούς σημαντικούς ρόλους και εξυπηρετεί σε διάφορες λειτουργίες όπως το κίνητρο, η ανταμοιβή, η τιμωρία και η μάθηση, ενώ η έλλειψή της εμπλέκεται σε διάφορες ασθένειες όπως το Πάρκινσον, η σχιζοφρένεια και η κατάθλιψη.

Επειδή όμως η ντοπαμίνη επιπλέον έχει ζωτικό ρόλο και στην απόλαυση της εμπειρίας, ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη έχουν σαν στόχο το ντοπαμινεργικό σύστημα που απελευθερώνει  μεγάλες ποσότητές της, ώστε να αισθάνεται κάποιος «φτιαγμένος / ανεβασμένος» και να οδηγείται σε εθισμό, ενώ ανάλογα με την περιοχή του εγκεφάλου, η ντοπαμίνη μπορεί να απελευθερωθεί είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια των στιγμών της αυξημένης ευχαρίστησης. Η δε απελευθέρωσή της, ενισχύει τις νέες συνδέσεις που γίνονται στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια μιας δραστηριότητας, και αυτές με τη σειρά τους, ενθαρρύνουν το άτομο να επαναλάβει την ίδια  δραστηριότητα, ώστε να μπορέσει να νιώσει και πάλι την ίδια ευχαρίστηση.

Σχέση ντοπαμίνης και πορνογραφίας

Η εμφάνιση των προκλητικών εικόνων ενεργοποιούν το ντοπαμινεργικό σύστημα διεγείροντάς το, όπως ακριβώς θα το ενεργοποιούσε και η κοκαΐνη. Η παρακολούθηση των πορνογραφικών εικόνων, δημιουργούν στον εγκέφαλο νέες συνδέσεις οι οποίες ενισχύονται σημαντικά από τις μεγάλες ποσότητες ντοπαμίνης που απελευθερώνονται. Αυτές οι εικόνες αντί να πηγαίνουν στη βραχυπρόθεσμη μνήμη όπου μπορούν να ξεχαστούν μετά την απενεργοποίηση της οθόνης, η δράση της ντοπαμίνης εξασφαλίζει την μετακίνησή τους στη μακροπρόθεσμη μνήμη, όπου μένουν κολλημένες σε λειτουργία επανάληψης στο μυαλό του ατόμου … και όσο πιο πολύ ανακαλείται κάτι στην μνήμη, τόσο περισσότερο «στερεοποιείται» στον εγκέφαλο.

Η πορνογραφία είναι φαντασία. Διαφορετικές σκηνές που παρουσιάζουν διαφορετικές γυναίκες, δίνουν την ψευδαίσθηση στον παρατηρητή ότι έχει μια σχέση με ένα νέο πρόσωπο κάθε φορά. Αυτές δε οι «πρωταγωνίστριες», συχνά υπόκεινται σε απαξιωτικές σεξουαλικές πρακτικές, οι οποίες είναι απεχθείς στους περισσότερους ψυχικά υγιείς ανθρώπους. Ωστόσο ο σχεδιασμός της πράξης σε μια πορνογραφική σκηνή, αποσκοπεί στην σύνδεση ενός ή δύο φυσιολογικών στοιχείων με άλλα που δεν είναι … και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο θεατής αποκτά νέες «γεύσεις» στο θέμα.

Οι προκλητικές εικόνες που εκπέμπονται από την οθόνη, προκαλούν μια χημική αντίδραση στον εγκέφαλο, απελευθερώνοντας ντοπαμίνη, που έχει σαν αποτέλεσμα μίας «πραγματικής» (παραισθητικής) κατάστασης ευχαρίστησης  και ικανοποίησης. Η ντοπαμίνη ενισχύει τις νέες συνδέσεις που δημιουργήθηκαν από τις νεοαποκτηθείσες εικόνες και το επόμενο πράγμα που συμβαίνει, είναι ο άντρας να ζητά από την σύντροφό του να συμμετάσχει σε μια φαντασίωση που έχει ενσωματωθεί στο υποσυνείδητό του.

Η αλληλουχία των γεγονότων στον εγκέφαλο είναι ανησυχητικά απλή. Η συναπτική πλαστικότητα σχηματίζει νέες συνδέσεις, σαν αποτέλεσμα της παρακολούθησης πορνογραφίας, και οι νεοαποκτηθείσες εικόνες αποθηκεύονται. Δεδομένου ότι η εμπειρία είναι προκλητική, απελευθερώνεται ντοπαμίνη οποία οδηγεί σε πολύ ισχυρή ενίσχυση αυτών των νέων συνδέσεων. Έτσι, τώρα που οι σκηνές βρίσκονται στην μακροπρόθεσμη μνήμη, δύο είναι οι συνέπειες:

-   Αναπτύσσεται εθισμός, αφού διεγείρεται το ίδιο σύστημα, με αυτό που διεγείρεται με την χρήση κοκαΐνης

-   Ο άντρας θα προσπαθήσει συχνά να δημιουργήσει δικές του αναπαραστάσεις με την σύντροφό του, γεγονός το οποίο θα τον οδηγήσει σε μεγάλη απογοήτευση. Οι αναπαραστάσεις δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του, επειδή αντί πολλών διαφορετικών γυναικών, γίνονται τώρα μόνο με μία. Ακόμα χειρότερα δε, επειδή αυτή η μία γυναίκα δεν ηχεί, δεν κάνει, ή δεν μοιάζει με τις «πρωταγωνίστριες» που έχει στο μυαλό του. Ακόμα και αν στην αρχή οι «αναπαραστάσεις» είναι «επιτυχημένες», σύντομα η πραγματικότητα θα επανέλθει και δεν θα απελευθερωθεί ντοπαμίνη, αφού δεν δημιουργείται πλέον ευχαρίστηση.

Και δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό … Μετά από μια τέτοια απογοήτευση στην πραγματική εμπειρία (εξαιτίας των μη ρεαλιστικών προσδοκιών), ο εγκέφαλος όχι μόνο απέχει από την απελευθέρωση ντοπαμίνης, αλλά «βουτάει» κάτω από τα επίπεδα αναφοράς, καταλήγοντας σε απογοήτευση, δυσαρέσκεια, δυστυχία, κατάθλιψη μέσα στο πλαίσιο του γάμου ή της σχέσης, αφού η σύντροφός του «δεν είναι αυτή που θα ήθελε».

Από την άλλη η σύντροφος (παρ΄ ότι μπορεί να προσπάθησε να ανταποκριθεί στη όποια υλοποίηση φαντασίωσης του συντρόφου της) αισθάνεται ότι δεν είναι πια ελκυστική και ότι είναι συναισθηματικά εγκαταλελειμμένη, χωρίς όμως να ξέρει ότι δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί με το τσουνάμι της ντοπαμίνης που δημιουργεί η πορνογραφία.

«Αποτοξίνωση» από τον πορνογραφικό εθισμό

Ενώ η νευροεπιστήμη περιγράφει μια πολύ ανησυχητική εικόνα για όσους έχουν εθιστεί στην παρακολούθηση πορνογραφίας, υπάρχει ένα καλό. Παρά το γεγονός ότι είναι το ίδιο σύστημα που στοχεύεται από την κοκαΐνη, η ουσία δεν είναι η ίδια. Ένας εξαρτημένος από την κοκαΐνη πρέπει να περάσει από ένα στρατιωτικοποιημένο πρόγραμμα για να αποτοξινώσει το σύστημά του, αλλιώς κινδυνεύει η ζωή του. Από την άλλη πλευρά, οι εθισμένοι στην πορνογραφία είναι σε θέση να εγκαταλείψουν αμέσως χωρίς να βιώσουν αρνητικές συνέπειες, αρκεί το άτομο να έχει ισχυρή θέληση και να υπεραπασχολείται με άλλες δραστηριότητες.

Αρχικά, θα υπάρξουν βασανιστικές επαναλήψεις πορνογραφικών σκηνών που θα «τεστάρουν» τη δύναμη του ατόμου να τις εγκαταλείψει.  Ευτυχώς όμως, ο ίδιος εγκέφαλος που δημιούργησε νέα καλωδίωση λόγω της παρακολούθησης πορνογραφίας, μπορεί επίσης να κάνει νέα επανακαλωδίωση με μία πολύ ιδιαίτερη διαδικασία  (διαβάστε σχετικά στο άρθρο της APOKLAYPSIS με τίτλο «Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ «ΚΟΥΜΠΙ» ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ», ΕΔΩ ). Σύμφωνα με αυτήν ο εγκέφαλος καταστρέφει τις συνδέσεις που δεν χρησιμοποιεί. Έτσι, όσο περισσότερο διάστημα περνάει ένα άτομο χωρίς να επανα-ενισχύσει τις πορνογραφικές του συνδέσεις, τόσο πιο πιθανό είναι να τις καταστρέψει ο εγκέφαλός του.

Τυπικά συμπτώματα εθισμού

Οι τοξικομανείς ουσιαστικά έχουν μια σειρά συμπτωμάτων, τα οποία αποτελούν και τυπικά συμπτώματα εκείνων που ασχολούνται υπέρμετρα με πορνογραφικό υλικό, όπως

-   Κούραση

-   Κατάθλιψη

-   Απομόνωση

-   Ανασφάλεια

-   Στυτική δυσλειτουργία

-   Έλλειψη ενδιαφέροντος για πραγματικό sex

-   Κοινωνικό άγχος

-   Προβλήματα στο πλαίσιο σχέσης και οικογένειας

-   Προβλήματα σε θέματα εργασίας

Ο Dr. Gordon S. Bruin (M.A., L.P.C) …

μας βοηθάει να κατανοήσουμε γιατί ο εθισμός στην πορνογραφία είναι μια εγκεφαλική ασθένεια (που σας μεταφέρουμε αποσπασματικά και σε ελεύθερη μετάφραση)

«Μέχρι το ευρύ κοινό να ενημερωθεί πως η πορνογραφία επηρεάζει στην πραγματικότητα τον ανθρώπινο εγκέφαλο, αυτή θα συνεχίσει να εκλαμβάνεται σαν μια ηθική αδυναμία ή σαν μια απλή μορφή ψυχαγωγίας. Σαν επαγγελματίας σύμβουλος με πάνω από 20 χρόνια εργασίας στο τομέα των εθισμών, θέλω να καταστήσω σαφές ότι ο εθισμός στην πορνογραφία είναι ένας χημικός εθισμός.

Ο εθισμός στην πορνογραφία είναι πολύ δύσκολο να θεραπευτεί, επειδή χτυπά τον πυρήνα της ανθρωπότητας. Το ενδιαφέρον για τη σεξουαλικότητα είναι μια πρωταρχική κινητήρια δύναμη στον άνθρωπο. Είναι ευχάριστο από σχεδιασμού του και απαραίτητο για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν ανθρώπινη φυλή. Εάν ποτέ έπρεπε να βρεθεί το τέλειο ναρκωτικό αυτό θα ήταν η πορνογραφία. Η πορνογραφία είναι «το τέλειο δηλητήριο του εγκεφάλου».

«Το πρόβλημα με αυτό το ναρκωτικό είναι ότι είναι νόμιμο και παραδίδεται σχεδόν σε κάθε σπίτι δωρεάν 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Είναι μόνο ένα κλικ μακριά. Το χημικό κοκτέιλ που εκρήγνυται στον εγκέφαλο είναι από τα πιο εθιστικά. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε με αυτό είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα θύματα το συναντούν σε πολύ νεαρή ηλικία. Παντού καλοί άνθρωποι εθίζονται σε νεαρή ηλικία πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει. Σήμερα, ο μέσος όρος ηλικίας έκθεσης στην πορνογραφία είναι τα 11 χρόνια. Πώς θα νοιώθατε αν βλέπατε κάποιον να κρατάει ένα εντεκάχρονο παιδί στο έδαφος και να του κάνει ένεση ηρωίνης; Στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς συμβαίνει με την πορνογραφία.

Σε όλη την επαγγελματική μου καριέρα έχω περάσει αμέτρητες ώρες θεραπεύοντας άτομα με χημικές εξαρτήσεις όπως το αλκοόλ, ηρωίνη/οπιούχα, κοκαΐνη, μεταμφεταμίνη, μαριχουάνα, κλπ. Έτσι, αισθάνομαι αρμόδιος να μιλήσω για ό,τι έχω δει και να εκθέσω από μια κλινικά θεραπευτική προοπτική τον ισχυρισμό ότι ο εθισμός στην πορνογραφία είναι ο πρώτος εθισμός απ’ όλους. Χτυπά στον πυρήνα της ανθρωπότητας και επηρεάζει αρνητικά τον κόσμο με τρόπους που οι περισσότεροι μόλις και μετά βίας φαντάζονται. Η μεγαλύτερη απ’ όλες τις ανησυχίες μου, είναι το τι θα συμβεί στη νέα γενιά χωρίς εκπαίδευση και βοήθεια. Οι νέοι δεν έχουν ανοσία στην πορνογραφία και είναι εκείνοι που εκτίθενται σε αυτήν με έναν ολοένα και ανησυχητικά μεγαλύτερο ρυθμό ...

… «Η δική μου ερμηνεία (σχετικά με τον νου και τον εγκέφαλο) είναι ότι ο νους ή το πνεύμα, είναι η ηλεκτρική νοημοσύνη που ζει σε αυτό το φυσικό/χημικό σώμα και εγκέφαλο. Ο εθισμός εμφανίζεται όταν ο φυσικός εγκέφαλος έχει πάρει τον έλεγχο του νου. Ο νους είναι το μέρος της νοημοσύνης που απογοητεύεται απ’ την απώλεια του ελέγχου. Η συνείδηση είναι μέρος του νου. Είναι το μέρος που δημιουργεί αισθήματα σωστού ή λάθους. Ο φυσικός εγκέφαλος δεν έχει καμία αντίληψη σωστού ή λάθους. Η κύρια λειτουργία του είναι να μας κρατάει στη ζωή και το κάνει αυτό με το να οδηγεί κάποιον στην αποφυγή του πόνου και στην αναζήτηση της ευχαρίστησης.

Ο φυσικός/χημικός εγκέφαλος έχει μια τεράστια ικανότητα να παίρνει τον έλεγχο του νου. Μπορεί να τον υποτάξει και να τον παγιδεύσει. Με άλλα λόγια, μπορεί να πάρει τον έλεγχο της ανθρώπινης βούλησης και να επηρεάσει το πώς ένα άτομο σκέπτεται, αισθάνεται και ενεργεί. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή και ως εθισμός. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου ο φυσικός/χημικός εγκέφαλος απαιτεί ή υποχρεώνει κάποιον προς μία ορισμένη συμπεριφορά, ανεξάρτητα από τον νου ή τη συνείδησή του.

Φαίνεται να υπάρχει κάτι έμφυτο στον άνθρωπο που τον κάνει να αισθάνεται ότι είναι λάθος να παρακολουθεί τις ιδιωτικές σεξουαλικές πράξεις άλλων. Με άλλα λόγια ο νους, το έξυπνο ηλεκτρικό κομμάτι του εαυτού μας, απλά δεν μπορεί να αισθάνεται καλά όταν συμμετέχει σε αυτές. Το ισχυρίζομαι έχοντας ακούσει εκατοντάδες ιστορίες πελατών μου που έχουν παρακολουθήσει πορνογραφία. Τα αποτελέσματα είναι πάντα τα ίδια. Δεν υπήρξε ΠΟΤΕ κάποιος ο οποίος ήρθε και μου είπε ότι υποτροπίασε και αισθάνθηκε καλά γι’ αυτό. Η παρακολούθηση πορνογραφίας αφήνει στο πέρασμά της αισθήματα απογοήτευσης, εκνευρισμού και κατάθλιψης. Αυτά τα αισθήματα είναι το άμεσο αποτέλεσμα κανονικών χημικών διαταραχών στον εγκέφαλο.

Στην ουσία, η μόνη διαφορά ανάμεσα σε έναν εξαρτημένο από την ηρωίνη ή την κοκαΐνη είναι ο τρόπος που το ναρκωτικό εισέρχεται στο σύστημα. Ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται στις πληροφορίες που λαμβάνει από το μάτι γρηγορότερα από ό,τι από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Η οπτική επεξεργασία των πληροφοριών γίνεται στο μεταιχμιακό σύστημα σε μικροδευτερόλεπτα. Αυτός είναι ο λόγος που η πορνογραφία είναι μια τόσο μεγάλη υπόθεση. Η οπτική επεξεργασία των πληροφοριών γίνεται πιο γρήγορα από οποιαδήποτε από τις άλλες αισθήσεις μας. Ακόμη και η λήψη ηρωίνης ή κοκαΐνης είναι συγκριτικά πολύ πιο αργή. Ο εγκέφαλος αποκρίνεται σε οπτικές σεξουαλικές εικόνες σε μικροδευτερόλεπτα, όπου χημικές αντιδράσεις λαμβάνουν χώρα αυτόματα. Υπάρχει μια ισχυρή απελευθέρωση χημικών ουσιών που μπορούν να υπερισχύσουν έναντι του ορθολογικού εγκεφάλου και να οδηγήσουν σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.

…Η πορνογραφία κατατρώει το εσωτερικό της ψυχής. Όταν κάποιος την παρακολουθεί (συνήθως με μυστικότητα και σε απομόνωση) αφήνει στο πέρασμά της την αίσθηση της απόλυτης αποφασιστικότητας να μην την δει ποτέ ξανά, την αίσθηση της απογοήτευσης με τον εαυτό του, την κατάθλιψη και ένα πολύ ισχυρό αίσθημα απόγνωσης…

Η «Οξυτοκίνη»

«… Όταν κάποιος παρακολουθεί πορνογραφία απελευθερώνεται ένα ολόκληρο κοκτέιλ χημικών ουσιών στις μεταιχμιακές περιοχές του εγκεφάλου. Τέτοιες χημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη, η νορεπινεφρίνη, η οξυτοκίνη και η σεροτονίνη υποχρεώνουν τον εγκέφαλο να αναζητήσει συγκεκριμένες συμπεριφορές που θα παράγουν ένα συναίσθημα ευφορίας. Το άτομο σε χημικό και βιολογικό επίπεδο αρχίζει να χάνει τον έλεγχο της ζωής του.

Ακριβώς όπως η ντοπαμίνη είναι η χημική ουσία της ευχαρίστησης, έτσι και η οξυτοκίνη είναι η χημική ουσία της συγκόλλησης. Για παράδειγμα, όταν μια μητέρα γεννάει, ακραία ποσά της οξυτοκίνης απελευθερώνονται, δημιουργώντας έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιού. Ο πατέρας επίσης βιώνει αυτό το δέσιμο οξυτοκίνης όταν γεννηθούν τα παιδιά του. Η οξυτοκίνη επίσης απελευθερώνεται σε μεγάλες ποσότητες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής εμπειρίας.

Αυτή η σύνδεση δημιουργεί συντροφικότητα και την αίσθηση της ενοποίησης κατά τη σεξουαλική επαφή. Ωστόσο, η οξυτοκίνη απελευθερώνεται επίσης και κατά τη διάρκεια της οπτικής διέγερσης. Όταν κάποιος διεγείρεται σεξουαλικά χωρίς κάποιο σύντροφο, με μέσα όπως η πορνογραφία, ο αποδέκτης της οξυτοκίνης αισθάνεται μόνος, πέφτει σε κατάθλιψη και σύγχυση, παρά την πλημμύρα της ντοπαμίνης. Βλέπετε την επικίνδυνη ειρωνεία; Η οξυτοκίνη έχει τη δύναμη να ενώνει σεξουαλικά ένα αφοσιωμένο ζευγάρι με υγιείς και σημαντικούς τρόπους ή μπορεί να καταστρέψει ένα άτομο με αισθήματα κενού και κατάθλιψης. Η οξυτοκίνη είναι μια χημική «κόλλα» που αναζητεί κάτι για να το συνδέσει. Όταν δεν υπάρχει δεσμός καταλήγουμε σε απομόνωση και μυστικότητα. Η πορνογραφία είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής οξυτοκίνης που αφήνει μια αίσθηση κενότητας και σύγχυσης σε όσους διεκδικεί.

Επιστημονικά στοιχεία τώρα υποστηρίζουν σθεναρά μια οργανική βάση για κάθε εθισμό. Η νευροεπιστήμη έχει δείξει ότι όλες οι εξαρτήσεις, τόσο τα ναρκωτικά όσο και οι φυσικές, προκαλούνται από την έλλειψη ντοπαμίνης στο σύστημα «ανταμοιβής». Η έλλειψη αυτή δημιουργεί ένα πολύ ισχυρό πόθο, που αποτελεί τη βάση κάθε εθισμού. Η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτές τις επιθυμίες και τις εμμονές μπορεί κυριολεκτικά να αποσυνδέσει τον προ-μετωπιαίο/ορθολογικό εγκέφαλο και να οδηγήσει κάποιον σε συμπεριφορές που είναι συναισθηματικά και ψυχολογικά καταστροφικές … Με άλλα λόγια, το μέρος του εγκεφάλου μας που είναι σε θέση να βάζει φρένο, αρχίζει να δυσλειτουργεί και χάνει τη δύναμη να αναχαιτίσει μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά …  Ευτυχώς, με την αποχή και την συμβουλευτική υποστήριξη, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο εγκέφαλος μπορεί να αυτοθεραπευτεί …»

Dr. Judith Reisman …

Η Dr. Judith Reisman [1] κορυφαία εμπειρογνώμονας του Liberty Counsel σε θέματα σεξουαλικότητας και σκληρή πολέμια του σεξολόγου Alfred Kinsey [2] τον οποίο θεωρούσε απατεώνα, πρεσβεύει ότι η πορνογραφία λίγο – πολύ αποτελεί την πηγή όλου του κακού, πράγμα για το οποίο υποστηρίχθηκε από τον Γερουσιαστή Rick Santorum [3], ο οποίος και τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της πορνογραφίας.

Σύμφωνα με την Dr. Reisman, η πορνογραφία όχι μόνο επηρεάζει την συμπεριφορά μας αλλά αλλάζει και την χημεία του εγκεφάλου μας, ειδικά στα νεαρά άτομα, τα οποία κάνει ευάλωτα γενικά σε κάθε είδους συναισθηματική εκτροπή. Κατά κάποιο τρόπο, οι ψεύτικες και στερούμενες κάθε συναισθήματος σεξουαλικές εικόνες, γίνονται κυριολεκτικά τοξικές για τον ανθρώπινο νου … με άλλα λόγια, ο ανθρώπινος εγκέφαλος συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο όπως ακριβώς και στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ

Η Dr Reisman η οποία είναι ειδικευμένη στην επίδραση των εικόνων στο μυαλό και στη μνήμη, ισχυρίζεται ότι έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε, πως κοιτώντας μια εικόνα, την είδαμε την σχολιάσαμε, μας άρεσε ή δεν μας άρεσε και ... τελειώσε ... αυτό ήταν όλο. Δεν συμβαίνει όμως έτσι. Μία εικόνα πορνό, επιδρά στον εγκέφαλό μας, και στην συνέχεια προκαλεί μια ακούσια ενδονοητική, εσωτερική επικοινωνία του συνειδητού και του υποσυνειδήτου στην Αμυγδαλή, που κάνει διάφορες επεξεργασίες και καταγραφές, απόρροιες της επεξεργασίας της εικόνας. Εάν δηλαδή ένα παιδί δει μια φωτογραφία πορνό, θα την σκέφτεται για ώρες ή και μέρες, και θα καταγράφει τις δημιουργούμενες φαντασιώσεις στην Αμυγδαλή του, πράγμα που θα έχει επίδραση στην συμπεριφορά του. 

Χάρη στην αλματώδη εξέλιξη της Νευρολογίας, γνωρίζουμε ότι εικόνες που διεγείρουν το συναίσθημα, αποτυπώνονται και μεταβάλλουν τον εγκέφαλο, πυροδοτώντας ένα στιγμιαίο, ακούσιο, αλλά μόνιμο, βιοχημικό «μονοπάτι μνήμης». Αυτό ισχύει τόσο για τα λεγόμενα «σκληρά» πορνό (hard porn) όσο και για τα «μαλακά» (soft porn).

Αυτές οι νευροχημικές καταγραφές που αναφέραμε, είναι από πολυ δύσκολο έως αδύνατο να διαγραφούν. Οι ερωτικές εικόνες, πυροδοτούν τον εγκέφαλο … παράγουν σεξουαλικές ορμόνες, μειώνουν την συνειδητότητά του, προκαλούν διέγερση της λαγνείας και στη συνέχεια δημιουργούν συναισθήματα φόβου, ντροπής, θυμού, εχθρότητας ή επιθετικότητας. [4]

Επειδή δε οι ερωτικές αυτές εικόνες και οι φαντασιώσεις γίνονται κρυφά, ριζώνουν πιο βαθιά στο υποσυνείδητο, εκτραχύνονται, δημιουργούν σύγχυση και εθίζουν το άτομο που τις έχει παρακολουθήσει. Όταν δε το άτομο για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί σεξουαλικά, αυξάνεται η σύγχυσή του, και πιέζεται ψυχολογικά μέχρι τρέλας. [4]   Με απλά λόγια, οι πορνογραφικές φωτογραφίες ή τα videos (που πλέον με το διαδίκτυο είναι ελεύθερα, δωρεάν και σε τεράστια ποικιλία), «σαμποτάρουν τον εγκέφαλο».  Σε 3/10 του δευτερολέπτου, μια οπτική εικόνα περνάει από το μάτι στον εγκέφαλο και (είτε το θέλει κάποιος είτε όχι) ο εγκέφαλος του αλλάζει δομικά … κυριολεκτικά αναπτύσσεται ένα νέο «λογισμικό» με κάθε οπτική εμπειρία. Στην πραγματικότητα, οι ερωτικές (και πολύ διεγερτικές) εικόνες, συνήθως ανατρέπουν την νόηση στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου … δηλαδή αυτό που λέμε «χάνω το μυαλό μου» ... κυριολεκτικά

Η σύγχρονη επιστήμη καταρρίπτει την αφελή ψευδαίσθηση που έχουμε ότι η πορνογραφία είναι... κάτι απλό και δεν πειράζει αν παρακολουθούν τα παιδιά. Η πορνογραφία είναι ένα σύστημα επιρροής, που έχει μια ξεχωριστή και ισχυρή επίδραση στον ανθρώπινο εγκέφαλο αλλά και στο νευρικό του σύστημα, που έχει σαν αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού εθισμού … ενός εθισμού ανάλογου με εκείνον στα ναρκωτικά.

Ο άνθρωπος που έχει δημιουργήσει εθισμό στην πορνογραφία, ξεχνά σύντομα τους πάντες και τα πάντα, κλείνεται στον εαυτό του με μόνο ενδιαφέρον το απατηλό σεξουαλικό «σύμπαν». Ο εθισμένος θα είναι τελικά σε θέση να συναναστραφεί μόνο με άλλους «εθισμένους» όπως κι ο ίδιος, και θα θέσει σε κίνδυνο την καριέρα του, τους φίλους του, την οικογένειά του (αν έχει κάτι απ αυτά, μια και συχνά όλοι αυτοί είναι μοναχικοί τύποι, αποκομμένοι απ την κοινωνική ζωή, η οποία δεν τους ενδιαφέρει). Ένας που είναι εθισμένος στην πορνογραφία ...γίνεται ασύδοτος άσχετα από την ιεραρχική του θέση και όπως όλοι οι τοξικομανείς, ο εθισμός του θα τον κάνει τα πάντα, ακόμα και τη δουλειά του, προκειμένου να ικανοποιήσει την λαγνεία του.

Εκείνοι που παρακολουθούν συστηματικά πορνό, είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν παραβατική συμπεριφορά, να καταφύγουν στην πορνεία, να προβούν σε ενδοοικογενειακή βία, να βιάσουν ή να διαπράξουν οποιαδήποτε ανωμαλία ή ακόμα και αιμομιξία. Βέβαια αυτές οι συμπεριφορές δεν θα έπρεπε να προκαλούν έκπληξη, δεδομένου ότι videos πορνογραφίας που περιέχουν όλα αυτά τα θέματα, είναι εύκολα διαθέσιμα ... Και εμείς έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι αυτή τη συμπεριφορά είναι φυσιολογική, κοινωνικά αποδεκτή και ότι δεν βλάπτει κανέναν. Δυστυχώς όμως η πορνογραφία κυριαρχεί στο θύμα της ολοκληρωτικά και το οδηγεί σε σεξουαλική ασυδοσία ... 

Αυτοί που εμπορεύονται την πορνογραφία, εκμεταλλεύονται το σεξουαλικό ένστικτο (που είναι το δεύτερο ισχυρότερο μετά από αυτό της αυτοσυντήρησης), προκειμένου να πετύχουν κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους … Θα έπρεπε η πορνογραφία να αντιμετωπίζεται από την κοινωνία, την πολιτεία και το κράτος κάτω από ένα τελείως διαφορετικό πρίσμα

Όσο για τους/τις «πορνοστάρ»; Διεγερτικά, αντισηπτικά, αντιβιοτικά, κορτιζόνες, αμφεταμίνες κλπ φτιάχνουν ένα ιδανικό συνδυασμό που τους/τις οδηγεί σε σύντομο χρόνο και με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση του σώματος και της ψυχής τους, με σχεδόν αναπόφευκτο ένα τραγικό φινάλε μιάς θλιβερής ζωής … ενός δράματος, στο οποίο όμως συμμετέχουμε ενεργά, αφού η ζήτηση είναι αυτή που επιφέρει την «παραγωγή» … η ζήτηση είναι αυτή που δημιουργεί την διακίνηση («sex trafficking») εκατοντάδων χιλιάδων αθώων θυμάτων … γυναικών, παιδιών ή ανδρών

 

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ;

Μια νέα γερμανική μελέτη αποκαλύπτει ότι οι άνδρες που κάνουν εκτεταμένη χρήση του πορνό, έχουν μικρότερο όγκο και μειωμένη δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την ανταμοιβή και τα κίνητρα. Όμως αυτή η μελέτη δεν καταδεικνύει εάν η κατάχρηση του πορνό οδηγεί στις αλλαγές του εγκεφάλου, ή εάν τα άτομα με συγκεκριμένους τύπους εγκεφάλου είναι πιο επιρρεπή στην ενασχόληση με το πορνό. Ωστόσο οι ερευνητές τονίζουν, ότι τα αποτελέσματα παρέχουν τα πρώτα στοιχεία για τον συσχετισμό του πορνό, με τις μειώσεις του μεγέθους και της δραστηριότητας του εγκεφάλου, σαν απάντηση σε έναν σεξουαλικό ερεθισμό.

Κατά την μελέτη στην οποία συμμετείχαν 64 υγιείς άνδρες ηλικίας 21-45 ετών, με τη βοήθεια νευραπεικονίσεων του εγκεφάλου μέτρησαν τον όγκο συγκεκριμένων εγκεφαλικών περιοχών, καθώς και τον τρόπο που αντιδρούσαν όταν οι άνδρες έβλεπαν πορνογραφικό υλικό και βρέθηκε ότι ο όγκος της περιοχής του εγκεφάλου που ονομάζεται «striatum» και σχετίζεται με την ανταμοιβή και τα κίνητρα της συμπεριφοράς ήταν αντιστρόφως ανάλογος με τη συχνότητα χρήσης του πορνό. Δηλαδή, όσο περισσότερη χρήση έκαναν, τόσο μικρότερη ήταν εκείνη η περιοχή του εγκεφάλου. Παράλληλα δε βρέθηκε, ότι η σύνδεση του «striatum» με τον προμετωπιαίο φλοιό, που σχετίζεται με τη συμπεριφορά και τη λήψη αποφάσεων αποδυναμωνόταν όσο αυξανόταν η χρήση του πορνό.

 

Ο ΕΡΠΕΤΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Ο άνθρωπος διαθέτει τρεις ανατομικά ξεχωριστούς εγκεφάλους, που μπορούν είτε να συνεργαζονται είτε να αντιμάχονται μεταξύ τους και οι οποίοι είναι τοποθετημένοι μέσα στο κρανίο, με βάση την σειρά  που εξελίχθηκαν από τον παλιότερο στο βάθος, μέχρι τον νεότερο στην επιφάνεια. Έτσι, έχουμε στο βάθος τον "Εγκέφαλο των Ερπετών" (ή "Ερπετικό") που σχετίζεται με τα ένστικτα ... με την επιβίωση, στην συνέχεια τον "Παλαιο-εγκέφαλο των θηλαστικών" (ή ("Παλιοθηλαστικό") που σχετίζεται με τα συναισθήματα και τέλος στην επιφάνεια  τον "Νεο-εγκέφαλο" (ή "Νεοθηλαστικό") που σχετίζεται με την λογική. Οι τρεις εγκέφαλοι αν και συνδέονται με πολλά νεύρα, φαίνεται να λειτουργούν σχεδόν τελείως ανεξάρτητα μεταξύ τους

Επιγραμματικά, η λειτουργία των τριών εγκεφάλων έχει ως εξής ...

Το αίμα εισέρχεται στο κρανίο από την βάση του και αρχίζει να κυκλο­φορεί για να αιματώσει γενικά τον εγκέφαλο, μπαίνοντας από τα βαθύ­τερα (και παλιότερα) προς τα επιφανειακότε­ρα (και νεότερα) μέρη του. Δηλαδή, αιματώνει πρώτα το «Ερπετικό», στην συνέχεια το «Παλαιοθηλαστικό» και τελευταίο το «Νεοθηλαστικό» τμήμα του εγκεφάλου.

Όμως η ποσότητα του αίματος που μπορεί να μπει στο κρανίο μας είναι περιορισμένη. Έτσι, το αίμα που υπάρχει διαθέσιμο προσφέρεται πρώτα για να καλύψει το τις ανάγκες του Ερπετικού. Αν αυτές καλυφθούν επαρκώς, τότε το αίμα που περισσεύει πηγαίνει στον Παλαιοθηλαστικό … και μόνο αφού καλυφθούν και οι ανάγκες αυτού του τμήματος, αρχίζει να αιματώνεται και ο Νεοθηλαστικός ... (και αυτός ο μηχανισμός της αιμάτωσης των τριών εγκεφάλων μας, κρύβεται πίσω από όλα τα ψυχολογικά δράματα της ανθρώπινης ζωής)

Με απλά λόγια, αν  ο Ερπετικός εγκέφαλος διεγερθεί σημαντικά και χρειάζεται να καταναλώσει περισσότερο αίμα, το «κλέβει» από τους άλλους δύο εγκεφάλους με αποτέλεσμα η λογική ή το συναίσθημα (ή και τα δύο) να αρχίσουν να υπολειτουργούν.  Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι εμμονές, ο φόβος, η άσκηση φυσικής ή ψυχολογικής βίας, το βίαιο sex κ.α  είναι εκδηλώσεις που οφείλονται σε έναν ιδιαίτερα ενεργοποιημένο Ερπετικό εγκέφαλο.

Συνωμοσιολογά, οι «Επικυρίαρχοι» γνωρίζοντας την λειτουργία του και πως είναι δυνατόν αυτή να ελεγχθεί, χρησιμοποιούν την γνώση τους προκειμένου να επιτύχουν τις επιδιώξεις τους και να ελέγξουν συνολικά την ανθρω­πότητα μέσα από την ενεργοποί­ηση του Ερπετικού εγκεφάλου των ανθρώπων, η οποία όπως προαναφέρθηκε επιφέρει την αδρανοποίηση της λογικής και των συναισθημάτων [5] …  Αυτή δε η προ­σπάθεια ενεργοποίησης του ερπετοειδούς εγκεφάλου των ανθρώπων, η οποία είναι εμφανέστατη στις μέρες μας, επιχειρείται πολυδιάστατα και πολυεπίπεδα, με την πορνογραφία να αποτελεί ένα από τα κύρια όπλα «τους» …

Σύμφωνα δε με άποψη που είναι δεκτή από πολλούς, οι Εβραίοι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ωθήσει, δημιουργήσει και επωφεληθεί από την πορνογραφία και την διεστραμμένη ψυχαγωγία, ενώ στην ιστοσελίδα smoloko.com επισημαίνεται ότι το 90% των Αμερικανών πορνογράφων ανήκουν στον «περιούσιο λαό»

Η ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΝ «ΤΕΧΝΗ»

Πέρα από το «σκληρό» πορνό που συνήθως σε απομόνωση έχει στην διάθεσή του πια ο καθένας, η κινηματογραφική βιομηχανία, έχει κατ΄ επανάληψη παρουσιάσει «ελαφρά» πορνογραφήματα με τον μανδύα της τέχνης, τα οποία μπορεί να μην παρουσιάζουν την ωμότητα των σκηνών των ταινιών πορνό, αλλά συνήθως τα μηνύματα που «περνούν» από την οθόνη (συνειδητά και υποσυνείδητα) δεν μπορούν να ξεγελάσουν για τις προθέσεις της.

Έτσι, για παράδειγμα, σχετικά πρόσφατα προβλήθηκε στις αίθουσες το «best seller», «Fifty shades of gray» (Ελληνικός τίτλος «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι») του οποίου και μόνο το «Ακατάλληλο» τρέιλερ έφερε ανά τον κόσμο εκατομμύρια προπωλήσεις εισιτηρίων. Εδώ, ο μανδύας της τέχνης δεν ερχόταν σε σύγκρουση με τον «καθωσπρεπισμό», κι΄ έτσι μόνο την πρώτη εβδομάδα προβολής του, έκοψε στην Ελλάδα 220.000 εισιτήρια, με τα διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία να κάνουν λόγο για «φρενίτιδα στον γυναικείο πληθυσμό» …  Τι μηνύματα όμως πέρασε η ταινία σε όσους-ες την είδαν;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Πρόσφατα, το «PORNHUB» το μεγαλύτερο πορνογραφικό site έκανε μία μεγάλη έρευνα και κατέγραψε τα ανάλογα στατιστικά στοιχεία για το 2016. Δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα να τα μεταφέρουμε, καθώς ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τα δει ΕΔΩ  αλλά για να καταδείξουμε το μέγεθος του θέματος, θα περιοριστούμε στο ότι επισκέφθηκαν ΜΟΝΟ το «PORNHUB» κατά την διάρκεια του έτους,  23 δις χρήστες (74% άντρες και 26% γυναίκες), οι οποίοι σε 4,6 δις ώρες (δηλ. χρόνο σχεδόν 5 αιώνων) είδαν μεταξύ άλλων 92 δις videos !!!

 

Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

Άφησα για το τέλος μία επιγραμματική αναφορά στην μεταφυσική πλευρά του θέματος, αφού η σοβαρότητα της οπτικής αυτής, επιβάλλει την σύνταξη ειδικού άρθρου …

Εδώ η πορνογραφία αποκτά μία τρομακτική κυριολεκτικά διάσταση, αφού η επισταμένη ενασχόληση ενός ατόμου με αυτήν, είναι δυνατόν … από το να ενισχύσει αλλοδιαστατικές οντότητες τροφοδοτώντας τις ενεργειακά, μέχρι και να προκαλέσει την κατάληψη του ατόμου με τις αυτονόητες συνέπειες … 

Όσοι δε βλέπουν το θέμα μέσα από φίλτρο έντονης θρησκευτικότητας, ξέρουν ότι ο Διάβολος (Σατανάς, Δαίμονας, Lucifer ή όπως τον ονομάζει ο καθένας), είναι ο μεγαλύτερος φίλος της πορνογραφίας γιατί αυτή είναι μια «κλασσική» αμαρτία … γιατί απεχθάνεται την ελευθερία του ανθρώπου, γιατί αποζητά την καταστροφή της παιδικής αθωότητας, την αποκτηνοποίησή του ανθρώπου και την παραμόρφωση της Θεϊκής εικόνας …

Γενικά όμως, επιβάλλεται να γίνει αντιληπτό, ότι τα ισχυρά πλοκάμια της πορνογραφίας μπαίνουν βαθιά στην ψυχή των ανθρώπων και τους απομυζούν από οτιδήποτε ανθρώπινο … και η ρήση του Thomas Paine είναι επίκαιρη όσο ποτέ … «Αυτές είναι εποχές που δοκιμάζουν τις ψυχές των ανθρώπων» …

 

ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Το άρθρο αποσκοπεί καθαρά σε μία συνοπτική ενημέρωση σχετικά με το τεράστιο θέμα της πορνογραφίας, το οποίο αγγίζει μεγάλο ποσοστό χρηστών του διαδικτύου, εγκυμονώντας πολύ ιδιαίτερους κινδύνους. Φυσικά, ίσως μία σύντομη επίσκεψη σε «νόμιμο» πορνογραφικό υλικό ενός ολοκληρωμένου και κατασταλαγμένου ενήλικα, να μην επιφέρει δυσάρεστες «παρενέργειες» σε ψυχονοητικό επίπεδο και κατά συνέπεια κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του.  Όμως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει απόλυτα  κατανοητό ότι η πορνογραφία είναι ένας ιός του οποίου ο «χρόνος επώασης» εξαρτάται από τον ίδιο τον ξενιστή … ότι δηλαδή η τυχόν συστηματική ενασχόλησή του, θα τον οδηγήσει μαθηματικά σε εκφυλισμό και εξάρτηση, ο βαθμός των οποίων θα είναι ανάλογος του χρόνου και της συχνότητας της ενασχόλησής του ... και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που ξέρουν καλά (χωρίς να το ομολογούν) πως όταν συνδέονται στο διαδίκτυο … «πρέπει να δουν πορνό» 

Η πορνογραφία (όπως και ο εθισμός στο sex), είναι κάτι πολύ βαθύτερο απ΄αυτό που φαίνεται.  Ελέγχεται από συγκεκριμένα κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο (γι΄ αυτό και υπάρχει δωρεάν υλικό σε τεράστιες ποσότητες και ποικιλίες) τα οποία ακολουθώντας την παλιά και γνώριμη πρακτική κάλυψής τους, προσπαθούν να παρουσιάσουν το κέρδος σαν κίνητρο, ενώ ο πραγματικός σκοπός τους είναι η εξαθλίωση της κοινωνίας και κυρίως των νέων ανθρώπων … αφού ο εξαθλιωμένος είναι εύκολα χειραγωγήσιμος και κατά συνέπεια σε μια εξαθλιωμένη κοινωνία, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα γενικευμένης αντίστασης στα σχέδια των «γνωστών – αγνώστων» … Βέβαια αυτονόητα, η πορνογραφία δεν είναι το μόνο όπλο «τους», αλλά είναι ένα πολύ ισχυρό πλοκάμι του χταποδιού που σφίγγει πολυεπίπεδα την ανθρωπότητα

Επειδή δε η λύση του προβλήματος δεν είναι καθόλου απλή και η απαγόρευση είναι πρακτικά αδύνατη, επιβάλλεται σε όσες υγιείς δυνάμεις έχουν απομείνει στην κοινωνία, αφενός μεν να ενημερώσουν τους χρήστες για τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουν σαν άτομα αλλά και σαν σύνολο, έστω και αν οι περισσότεροι είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει, και αφετέρου να στραφούν κατά της πηγής αυτής της επιδημίας που πλήττει την κοινωνία …

 

Ι.Π

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

[1]   Judith Reisman. Κοινωνική συντηρητική ακτιβίστρια, κάτοχος διδακτορικού στην επικοινωνία, επισκέπτρια – καθηγήτρια Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Liberty, κορυφαία εμπειρογνώμονας του Liberty Counsel σε θέματα που σχετίζονται με την σεξουαλικότητα και γνωστή για τον «πόλεμό» της εναντίον του σεξολόγου Alfred Kinsey τον οποίο θεωρούσε απατεώνα (άποψη που ταυτίζεται απόλυτα με την προσωπική άποψη του συντάκτη του άρθρου).

[2]    Alfred Kinsey (1894 – 1956).   Ο Kinsey θεωρείται κορυφαία μορφή στην Αμερικανική σεξολογία. Ο αμφισεξουαλικός γιατρός τον οποίο και χρηματοδοτούσε το Ίδρυμα Rockefeller, προέβαινε συστηματικά σε σεξουαλικές δραστηριότητες στο σπίτι του (και με άντρες με την σύμφωνη γνώμη της συζύγου του) ακόμα και με συναδέλφους του τις οποίες κινηματογραφούσε, αλλά και προέτρεπε το προσωπικό του να κάνει το ίδιο στην (υποτιθέμενη) προσπάθειά του να κατανοήσει τα διάφορα σεξουαλικά θέματα. Τα πονήματά του «Sexual Behavior in the Human Male» και  «Sexual Behavior in the Human Female» που δημοσιεύτηκαν (γνωστά σαν «Εκθέσεις Kinsley»), έγιναν best sellers, τον έκαναν διάσημο και , θεωρούνται από πολλούς ως προάγγελοι της σεξουαλικής επανάστασης

[3]   Richard John Santorum Νομικός, συγγραφέας και πολιτικός – Γερουσιαστής αντιπρόσωπος της Pennsylvania

[4]   Είναι αυτονόητο ότι ανάλογο πρόβλημα δημιουργείται (πέραν των εικόνων της πορνογραφίας), από εικόνες ή και συναισθήματα που δημιουργούνται σε ένα παιδί όταν παρενοχληθεί σεξουαλικά από ενήλικα, πράγμα που του πυροδοτεί κυριολεκτικά τον εγκέφαλο, με ιδιαίτερες πιθανότητες αυτό να αναπτύξει σεξουαλική εκτροπή για την υπόλοιπη ζωή του

[5]   Σύμφωνα με υπάρχουσα θεωρία, η προσπάθεια ελέγχου της ανθρωπότητας (και) μέσω της ενεργοποίησης του Ερπετικού εγκεφάλου των ανθρώπων, είναι έργο αυτών που ελέγχουν όλες τις μυστικές οργανώσεις … των «Ερπετικών» (Reptilians) … οι οποίοι και κατα­λαβαίνουν πολύ καλύτερα τις λειτουργίες του, λόγω της γενετικής τους κληρονομιάς   

 

ΠΗΓΕΣ

kosmaser.pblogs.gr   

sarkamia.gr

athensmagazine.gr  

dailymail.co.uk

selfgrowth.com

diktyoellinwn.wordpress.com    ( terrapapers.com )

mobieg.co

zougla.gr  

healthyliving.gr

tradcatknight.blogspot.gr

smoloko.com

theodysseyonline.com

slideshare.net

wikipedia.org

wikipedia.org

weheartit.com

 

 

 

Search